Advocaten van topcriminelen betaald door de staat

in liquidatieproces Passage kregen ze 6,2 miljoen

Advocaten maken vaak extra uren, die ze moeten declareren bij de staat. Juist bij grotere processen kan dat enorm oplopen, zo blijkt uit cijfers van de Raad voor Rechtsbijstand. Het liquidatieproces Passage kostte de staat maar liefst 6,2 miljoen euro.

Dat schrijft journalist Dirk Schouten vandaag op de website van actualiteitenrubriek EenVandaag.  Mocht je willen weten waar de strafzaak Passage om draaide klik dan hier.

Het artikel lezende kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat advocaten in dit stuk worden weggezet als graaiers die royaal verdienen aan zaken waarbij er sprake is van bijstand aan verdachte op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging)

Wat het artikel geen inzicht in geeft is dat van al die bedragen nog tal van kosten af moeten, waar het artikel eveneens geen inzicht in verschaft is dat Passage een strafzaak is die vele jaren duurde, waarbij er ook forse kosten zijn geweest met betrekking tot beveiliging bijvoorbeeld vervoer, locaties, getuigenbescherming, hoeveel kosten er waren vanuit de Rechtspraak en vanuit het Openbaar Ministerie.

Strafzaken worden steeds groter en complexer niet in de laatste plaats door het Openbaar Ministerie. Daarnaast heeft iedere verdachte recht op als dan niet gesubsidieerde rechtsbijstand en mogen extra uren in zaken die complex zijn gedeclareerd worden.

Het artikel geeft een beperkte weergave van de kosten in de strafzaak Passage en is naar mijn mening schadelijk voor de advocatuur.
Het is de toon die de muziek maakt en de toon van deze muziek is vals.